Bilgisayar Anakart Hurda Fiyatları


Bilgisayar Hurda Fiyatları Analizi yapılabilmesi için güncel elektronik hurda alım fiyatlarının değerlendirilmesi ve güncel element fiyatlarının değerlendirilmesi önem taşımaktadır, bu yazımızda sizlere yaklaşık olarak bilgisayar hurdaları nın fiyatları ile ilgili yaklaşık fiyat değerlendirmesi ile ilgili sizleri bilgilendirmeye gayret edeceğiz.
Günümüzde en yaygın olarak karşımıza gelen bilgisayar bileşenlerini incelediğimiz zaman en çok karşılaşılan malzemeler masaüstü bilgisayar anakart hurdaları , ekran kartı hurdaları , harddisk hurdaları , ram hurdaları , işlemci hurdaları olarak karşımıza gelmektedir.
Masaüstü bilgisayar anakart hurdaları kullanım ömrünü tamamlamış olan masaüstü bilgisyarların üzerinde bulunan ve temel bilgisayar elektronik altyapısını sağlayan anakartlardır ve bu anakartlar temel olarak iki sınıfa ayrılmaktadır bunların ilki ve en yaygın olanı yeni nesil anakart hurdaları olarak isimlendirilen anakartlardır, bu yeni nesil anakart hurdalarının ayrımı çok kolaydır, üzerinde kullanılan işlemcinin üst kısmı gri bir metal soğutucu ile kaplı ise, işlemci çalışma hızı 1 Ghz üzerinde ise , 64 Bit mimari kullanıyorsa veya 400 taneden fazla bacağı varsa veya pentium 4 478 veya amd 462 yada daha sonraki nesil bir işlemci kullanıyorsa bu anakart yeni nesil anakart hurdası olarak değerlendirilmektedir.
Yeni nesil anakart hurdaları incelendiğinde şekli kare olan anakartlar yaklaşık olarak 300 400 gram aralığında olmaktadır, şekli dikdörtgen olan anakartlar ise 500 650 gram aralığında olmaktadır, bu anakartların fiyatlandırılması ile ilgili alım fiyatları sayfamızı incelemenizi öneririz. Yaklaşık olarak bir adet yeni nesil anakart hurdası 6 TL ile 10 TL arasında bir değere sahip olmaktadır.
Yeni nesil anakart hurdalarına ek olarak eski nesil anakart hurdaları da bulunmaktadır bu hurdalar ise pentium 3 ve daha önceki nesil masaüstü bilgisayarlara ait olan anakartlardır ve bu anakartların 400 taneden daha az işlemci pini bulunur ve çalışma hızları 1 ghz altındadır ve en çok 32 bit işletim sistemleri ile uyumlu çalışabilmektedir. Bu anakartlar üretim dönemlerindeki teknoloji ve kaynaklar ile üretildikleri için daha yüksek oranda bakır ve nadir metal içeriğine sahiptir ve daha yüksek ekonomik değere ulaşmaktadırlar. Bir adet eski nesil anakart hurdası ise boyut ve ağırlığına bağlı yaklaşık olarak 10 TL ile 20 TL arasında ekonomik değer yaratmaktadır.

0 Yorumlar